راه های پیشگیری از سرطان

ترک دخانیات

مصرف دخانیات، به ویژه سیگار کشیدن، یکی از بزرگترین عوامل خطر ابتلا به سرطان است. ترک دخانیات به طور قابل توجهی خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان ریه، دهان، حنجره، مری، معده، پانکراس، مثانه و دهانه رحم را کاهش می دهد.

رژیم غذایی سالم

مصرف یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات باشد و چربی های اشباع شده، قند و نمک اضافه شده را محدود کند، می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

فعالیت بدنی

ورزش منظم به مدت حداقل ۳۰ دقیقه در روز، ۵ روز در هفته، می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پستان، رحم، تخمدان و مری را کاهش دهد.

حفظ وزن سالم

چاقی و اضافه وزن خطر ابتلا به ۱۳ نوع سرطان را افزایش می دهد. حفظ وزن سالم با داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری ها کمک کند.

محدود کردن مصرف الکل

مصرف الکل، به ویژه مصرف بیش از حد آن، خطر ابتلا به انواع مختلف سرطان، از جمله سرطان کبد، مری، دهان و حنجره را افزایش می دهد.

محافظت در برابر نور خورشید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش خورشید می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. استفاده از کرم ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر، پوشیدن لباس های محافظ و محدود کردن قرار گرفتن در معرض آفتاب، به ویژه در ساعات اوج، می تواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کند.

واکسیناسیون

واکسن های HPV و هپاتیت B می توانند به محافظت در برابر دو نوع ویروس که می توانند منجر به سرطان شوند، کمک کنند.

غربالگری

غربالگری منظم برای سرطان می تواند به تشخیص زودهنگام این بیماری کمک کند، زمانی که درمان آسان تر و موثرتر است.

خواب کافی

خواب کافی برای سلامت کلی و سیستم ایمنی بدن ضروری است. تحقیقات نشان داده است که کمبود خواب ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش دهد.