راهنمای تغذیه بیماران انکولوژی

نکات مهم

  • تغذیه مناسب به صورت گوشت قرمز کم چرب، جگر، حبوبات، (برای پیشگیری از کم خونی) شیر، عسل، خرما، کنجد، لیموترش تازه، میوه تازه و آبمیوه طبیعی.
  • عدم مصرف کنسروجات، سوسیس و کالباس.
  • توصیه می شود تعداد وعده های غذایی خود را در طول روز افزایش داده و در هر وعده، مقدار کمتری غذا میل نمایید. بهتر است در روز به جای ۳ وعده از ۶ الی ۸ وعده استفاده کنید. این کار باعث جلوگیری از ایجاد حالت تهوع و افزایش اشتها خواهد شد.
  • نوشیدن مایعات باعث جلوگیری از خشکی در بدن می شود. بهتر است بیمار از آبمیوه های طبیعی و سوپ و سایر نوشیدنی ها از جمله دمنوش زنجفیل استفاده کند.
  • جهت کاهش حالت تهوع بیمار توصیه می شود، غذاها را با روغن زیتون وادویه جات و لیموترش و… طعم دار کند.

در صورت داشتن تهوع و استفراغ

  • از غذاهای سبک استفاده شود.
  • غذا در وعده های کوچک یعنی در ۵ الی ۶ وعده تقسیم شود.
  • در صورت داشتن تهوع خودش آشپزی نکند.
  • تکنیک های آرامش ذهنی را یاد بگیرد و به کار ببندد.
  • نفش های آرام و عمیق بکشد و در وعده صبحانه غذای خشک مانند نان سوخاری و بیسکویت خشک مصرف نماید.
  • در صورت داشتن زخم دهان از خوردن غذاهای محرک (پر ادویه، داغ و ترش) و غذای خشک پرهیز نماید.