راهنمای تغذیه بیماران انکولوژی
نکات مهم
- تغذیه مناسب به صورت گوشت قرمز کم چرب، جگر، حبوبات، (برای پیشگیری از کم خونی) شیر، عسل، خرما، کنجد، لیموترش تازه، میوه تازه و آبمیوه طبیعی.
- عدم مصرف کنسروجات، سوسیس و کالباس.
- توصیه می شود تعداد وعده های غذایی خود را در طول روز افزایش داده و در هر وعده، مقدار کمتری غذا میل نمایید. بهتر است در روز به جای ۳ وعده از ۶ الی ۸ وعده استفاده کنید. این کار باعث جلوگیری از ایجاد حالت تهوع و افزایش اشتها خواهد شد.
- نوشیدن مایعات باعث جلوگیری از خشکی در بدن می شود. بهتر است بیمار از آبمیوه های طبیعی و سوپ و سایر نوشیدنی ها از جمله دمنوش زنجفیل استفاده کند.
- جهت کاهش حالت تهوع بیمار توصیه می شود، غذاها را با روغن زیتون وادویه جات و لیموترش و… طعم دار کند.
در صورت داشتن تهوع و استفراغ
- از غذاهای سبک استفاده شود.
- غذا در وعده های کوچک یعنی در ۵ الی ۶ وعده تقسیم شود.
- در صورت داشتن تهوع خودش آشپزی نکند.
- تکنیک های آرامش ذهنی را یاد بگیرد و به کار ببندد.
- نفش های آرام و عمیق بکشد و در وعده صبحانه غذای خشک مانند نان سوخاری و بیسکویت خشک مصرف نماید.
- در صورت داشتن زخم دهان از خوردن غذاهای محرک (پر ادویه، داغ و ترش) و غذای خشک پرهیز نماید.